PATOLOGIES ESPECÍFIQUES I INESPECÍFIQUES

Resultat d'imatges de PATOLOGIESPATOLOGIA LABORAL ESPECÍFICA: HI HA UNA RELACIÓ DIRECTA ENTRE EL TREBALL I LES LESIONS DEL TREBALLADOR.- Accident de treball: Patologia traumàtica quirúrgica aguda provocada per factors ambientals mecànics.
- Malaltia professional: Patologia mèdica o traumàtica provocada per factors ambientals físics, químics i / o biològics.
PATOLOGIA LABORAL INESPECÍFICA:
NO HI HA UNA RELACIO DIRECTA ENTRE EL TREBALL I LES LESIONS
- Fatiga: Patologia fisiològica de pèrdua de capacitat funcional motivada per factors ambientals diversos (excés de càrrega de treball, falta de descans, etc.), podent ser tant física com mental.




- Insatisfacció: Fenomen psicosocial d'ansietat, hostilitat, agressivitat, etc., que es pot considerar com a manifestacions d'una inadequació de la feina, provocat per factors de tipus psicològic i social.




- Estrès: Fenomen psicosocial d'ansietat, apatia, depressió, fatiga, irritabilitat, etc., motivat per factors estressants o situacions estressants derivades del treball.


- Envelliment prematur: Patologia inespecífica de desgast biològic provocat per una fatiga crònica que accelera el normal procés d'envelliment i està provocat per factors ambientals diversos.






Comentarios

  1. L'alcoholisme i l'insomni també hi forma part?

    ResponderEliminar
  2. Perdó, em referia... si forma part d'una patologia inespecífica .
    Gràcies!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario